Instrukcja rejestracji i aktywacji konta

jerzybazak
Administrator

Instrukcja rejestracji i aktywacji konta

Post autor: jerzybazak »

Szanowni Państwo,

poniżej znajdą Państwo garść przydatnych informacji i instrukcji jak zarejestrować się na forum, jak uzyskać aktywację konta i jak korzystać z forum.
Forum działa na moim prywatnym serwerze, mam do niego pełny dostęp i nie korzysta on z pośrednictwa podmiotów trzecich.
Wydaje mi się, że taka forma będzie najbezpieczniejsza z uwagi na ilość danych i specyfikę powodu z jakiego to forum powstało.

Tylko zarejestrowani i aktywowani użytkownicy będą mieli możliwość czytania i dodawania postów, poza ogólnymi częściami forum (takimi jak to) dostępnymi dla wszystkich gości. Część wątków, przeznaczona dla pana mecenasa, będzie miała wyłączona możliwość dodawania komentarzy by zachować przejrzystość (sekcje z dokumentami i opisem postępów w sprawie).

Aby uzyskać dostęp do ukrytych części forum, należy założyć konto klikając w przycisk "Zarejestruj się", znajdujący się w prawym, górnym rogu ekranu.
Rejestrując się wyrażają Państwo zgodę na przetwarzanie przeze mnie podawanych danych osobowych w postaci imienia, nazwiska, adresu e-mail oraz numeru telefonu.
Nie wiem czy dla takich niekomercyjnych inicjatyw taka zgoda jest konieczna, ale na wszelki wypadek, by RODO stało się zadość, rejestracja oznacza zgodę na przetwarzanie tych danych w celu kontaktu z Państwem w sprawach związanych z osiedlem.

Podczas rejestracji proszę by Państwa loginem było Państwa imię i nazwisko w formacie: "imięnazwisko" lub "ImięNazwisko" bez spacji czy innych niestandardowych znaków (również bez polskich znaków). W związku z tym, że sprawa z jaką się borykamy wymaga współpracy między nami, dobrze by było abyśmy wszyscy wiedzieli z kim rozmawiamy na forum.

Po rejestracji konto będzie wymagało aktywacji - w tym celu wymagane jest przy rejestracji uzupełnienie pola z numerem telefonu na który będę mógł zadzwonić w celu weryfikacji. Krok ten ma na celu zapobieżenie przeglądania forum przez osoby spoza naszego osiedla.

Gdyby którekolwiek z Państwa potrzebowało pomocy przy rejestracji/obsłudze forum proszę o kontakt - chętnie pomogę.
ODPOWIEDZ